Ofre for NiceHash-hack 2017 får mer enn 4600 Bitcoins som refusjon

Det er ikke uvanlig at kryptobrukere og institusjoner lider av hack på det ene eller det andre tidspunktet.

Store børser som Mount Gox og Binance er blitt offer. Resultatet av disse angrepene er ofte i millioner av dollar. For mange brukere av disse plattformene er problemet ikke bare hacket, men det faktum at mange aldri kommer seg økonomisk som et resultat.

Heldigvis skal dette ikke være tilfelle for ofre for NiceHash-hacket fra 2017, da det nylig ble kunngjort at over 4600 bitcoins vil bli refundert til dem for deres problemer.

Bitcoin refunderes

Det aktuelle angrepet fant sted i 2017 med gjerningsmennene som kartet over 4600 bitcoins. Dette har blitt beskrevet av konsernsjefen Martin Škorjanch fremhevet den gang som det største tyveriet i slovensk historie. Likevel har plattformen kunngjort at alle de som ble berørt vil få refusjon.

Da tyveriet fant sted, var symbolene verdt nord for $ 55 millioner og er nå verdt rundt $ 100 millioner, noe som er en betydelig finansiell forpliktelse for selskapet. På den tiden var hackene på topp takket være den daværende bitcoin-prisen på $ 20.000 per token. I henhold til ledelsen på markedet vurderte de til og med å lukke operasjoner som et resultat av hacket, noe som er vanlig for berørte plattformer.

“På den tiden prøvde mange å overbevise oss om at det ikke var noen løsning for oss. En flokk med forskjellige konsulenter og eksperter begynte å sirkulere oss og fortalte oss vedvarende at historien vår var over. Alle begynte å tilby oss forskjellige måter å legge ned selskapet mest elegant og få mest mulig ut av kollapsen, ”sa deres administrerende direktør.

I tillegg ble det forklart at kompensasjonsprosessen skjedde sakte, med eventuelle resterende midler overført til brukernes kontoer over tid. Dette betydde at de skulle gi avkastning som selskap, men de mener det var verdt det.

“Vi angrer ikke på det, da det varsler begynnelsen på en ny tid for vekst og utvikling for oss. Vi skylder ingen noe lenger. Vi har fullgjort alle skatteforpliktelser, og 4.640 bitcoins er igjen på brukernes kontoer. Vi er frie!“ sa deres administrerende direktør.

Etter hvert som tiden har gått, er utveksling og forbrukere bedre til å beskytte seg mot slike angrep, og dette er et tegn på håp om bedre ting som kommer.

Comments are closed.