Elon Musk reageert op etherische geruchten na het onthullen van de houding ten opzichte van Bitcoin en Cryptocurrency

Elon Musk spreekt na maanden van speculatie dat hij stilletjes aan een crypto-project werkt.

De CEO van Tesla en SpaceX verduidelijkte zijn standpunt over de op één na grootste cryptocentrale, Ethereum, in een reactie op een tweet van Star Trek acteur en blockchain supporter William Shatner. Musk heeft eindelijk het gerucht dat hij een crypto-project aan het bouwen is op de slimme contractblockchain, laten rusten.

De geruchten dook op na publieke interacties tussen Musk en Buterin op Twitter.

In april vorig jaar twitterde Musk „Ethereum“ en kreeg een reactie van Buterin, die hem uitnodigde om naar de Devcon conferentie van Ethereum te komen. Musk stelde toen een open vraag – wat moet er gebouwd worden op het toonaangevende slimme contractplatform?

Hoewel Musk veel crypto-gerelateerde tweets heeft gepost en een affiniteit met Dogecoin heeft getoond, geeft hij toe dat zijn houding ten opzichte van digitale middelen misschien niet goed is voor de mensen in de industrie.

Toen hem gevraagd werd naar zijn mening over Bitcoin Loophole en de crypto-ruimte in een podcast van 20 januari op de derde rij van Tesla, zei de miljardair dat hij cryptocurrency’s ziet als een vervanging voor geld dat gebruikt kan worden om zowel illegale activiteiten als legale transacties aan te drijven.

„Er zijn transacties die niet binnen de grenzen van de wet vallen – er zijn duidelijk veel wetten in verschillende landen – en normaal gesproken wordt voor deze transacties contant geld gebruikt.

Maar om illegale transacties te laten plaatsvinden, moet het contante geld ook voor legale transacties worden gebruikt. Je hebt een brug tussen illegaal en legaal nodig. Dat is waar crypto in het spel komt.“

Comments are closed.