3 REDENEN WAAROM BITCOIN OPNIEUW $40.000 ZOU KUNNEN TESTEN

Bitcoin bleef deze donderdag onder verkoopdruk staan toen de prijs met nog eens 1,5 procent daalde.

De cryptocurrency-benchmark raakte een intraday dieptepunt van $34.200, nadat het in de vorige sessie onder het belangrijke $34.000-ondersteuningsniveau was gezakt. De duikeling leek vooral te wijten aan winstnemingen onder handelaren en investeerders, voornamelijk nadat de prijs meer dan twee keer de $38-000-40.000 range kruiste.

Zoals CryptoQuant CEO Ki-Young Ju opmerkte, is de instroom van spot in de cryptocurrency-uitwisselingen deze week afgekoeld, wat duidt op een uitgebreide neerwaartse correctie in de toekomst.

„$35.684 -> $34.054, en ik verwacht meer,“ tweette de heer Ju. „BTC OG whales zijn sterk als er geen spot instroom is.“

Desalniettemin zijn de bullish fundamentals voor de lange termijn deze week in overvloed aanwezig, waardoor Bitcoin ruim voldoende munitie heeft om zijn opwaartse run voort te zetten. Dus waarom zou de cryptocurrency opnieuw $40.000 kunnen raken? Hier zijn drie redenen:

#1 BLACKROCK AANKONDIGING

BlackRock, een van ’s werelds grootste beleggingsfirma’s, heeft documenten ingediend bij de US Securities and Exchange Commission, waarin staat dat het cash-settled bitcoin futures wil lanceren voor twee van zijn fondsen: het BlackRock Global Allocation Fund en de BlackRock Strategic Income Opportunities Portfolio.

Hoewel de aankondiging niet garandeert dat BlackRock een bitcoin-futures beleggingsdienst zou lanceren, maar het benadrukt niettemin een drastische verschuiving in de toon van de New Yorkse $ 7,4 biljoen dollar firma ten opzichte van cryptocurrencies in het algemeen. Terug in 2017 had BlackRock CEO Larry Fink Bitcoin „index van witwaspraktijken“ genoemd.

Maar hun laatste opname van Bitcoin in hun SEC-filings toont een andere kijk op de cryptocurrency. Het bevestigt de groei van de cryptocurrency als een mainstream financieel actief, gelijk in lijn met zijn top hedging rivaal, goud.

#2 GRAYSCALE’S BITCOIN ACCUMULATIE

Grayscale, ’s werelds grootste investeringsfirma in cryptocurrency, heeft een extra $ 600 miljoen aan Bitcoin gekocht na het pauzeren van zijn accumulatiespree voor meer dan een week. Uit gegevens van ByBt.com blijkt dat de New Yorkse firma 16.244 BTC aan zijn kluis heeft toegevoegd, waardoor de totale reserves zijn opgelopen tot meer dan 630.000 BTC ter waarde van bijna 23 miljard dollar.

Analisten zien de accumulatiespree van Grayscale in het nieuwe jaar als een signaal van een nieuwe prijsrally in het verschiet.

„Grayscale kocht meer dan 8.000 bitcoin,“ zei Clark Davis, een crypto YouTuber. „Als ze dat elke dag zouden doen dan zouden ze dit jaar 2,9 miljoen BTC kopen. Er zijn er maar 2 miljoen op exchanges. Er is geen scenario waar met deze krankzinnige vraag dat de prijs niet veel hoger gaat.“

#3 BULLISH DRIEHOEK

Ook op het technische front ziet Bitcoin er bullish uit. De cryptocurrency vormt nu een bullish symmetrische driehoek terwijl hij daarbinnen consolideert sinds zijn eerste grote correctie vanaf bijna $42.000.

In het ideale geval zou de BTC/USD wisselkoers moeten uitbreken in de richting van zijn vorige trend, die bullish is. Dat zou het opwaartse koersdoel van het pair technisch gezien met maar liefst $14.289 – de maximale hoogte van de Triangle – naar boven verschuiven. Het zou de prijs tot minstens $50.000 brengen.

Comments are closed.